dilluns, 11 de gener del 2010

Tomàs Vibot proposa 26 excursions per les Pitiüses

Un nou volum de Per la passa i la mirada camina pels racons, cims, pinedes i espadats d’Eivissa i Formentera

L'excursionista i col·laborador de dBalears Tomàs Vibot proposa al lector i al caminant un total de 26 excursions per Eivissa i Formentera en un nou llibre de Per la passa i la mirada (El Gall Editor/Institut d'Estudis Baleàrics). Aquest és el segon volum d'una col·lecció que ja ha deixat l'empremta excursionista a Mallorca i que ara recorre els cims, pinedes i espadats de les Pitiüses.

El llibre és la resposta a "una necessitat" de l'autor mateix i dels excursionistes com ell. "A diferència de l'oferta que hi ha a Mallorca, fins ara no hi havia cap guia d'aquestes característiques sobre les Pitiüses i hi existeix una gran tradició excursionista", apuntà Vibot, que ja prepara el volum sobre Menorca, que completarà la col·lecció.

A través d'aquestes rutes, "queda palès que Eivissa i Formentera encara conserven allò que Mallorca ja ha perdut", precisà l'excursionista, fent referència a les facilitats de pas per qualsevol finca i l'hospitalitat dels propietaris. "Les Pitiüses, així com nosaltres proposam conèixer-les, donen una contundent lliçó d'humilitat", afegí.

A l'obra, cada excursió és il·lustrada amb imatges de l'autor del text, que alhora mostra especial interès en els elements patrimonials d'allà per on passen les diferents rutes. "M'agrada que, a més de caminar, l'excursió gaudeixi d'algun tipus d'interès patrimonial i cultural", comentà.

Com les agulles del rellotge

Fidels al llibre, la llarga ruta de Vibot al voltant de les Pitiüses comença a Eivissa, concretament a la Sal Rossa. Com a punt de partida, l'excursionista proposa al lector "La ruta de l'or blanc" i continuar, així com fan les agulles del rellotge, per les feixes de la Mussa, pel litoral de Nunó Sanç i "per l'ànima de Sant Vicent". Les vint excursions per Eivissa conclouen amb "L'esguard de Tagomago", una ruta que comença a cala Boix i acaba al Pou del Lleó.

Així mateix, l'obra conté sis rutes per Formentera. Com a punt d'inici, sa Talaiassa i el camí del Ram, i s'acaba a "Les mars solars", tot fent una caminada per la torre de la Gavina i l'estany del Peix.

Les propostes de Vibot combinen excursions litorals amb interiors, tant d'elevada dificultat com fàcils de fer, amb la intenció "d'adreçar-nos a tots els públics".


Publicat per Laura Acedo, l'11 de gener de 2010 al Diari de Balears.

http://dbalears.cat/actualitat/Cultura/tomas-vibot-proposa-26-excursions-per-les-pitiuses.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada